همانطور که میدانید، دستگاه جوش از لوازمی در صنعت به شمار میآید که بدون آن، امکان تولید وجود نخواهد داشت. دستگاه جوش ابزاری است که جریان برق را دریافت کرده و به جریانهای متفاوت جهت جوشکاری تبدیل میکند. در دنیای افراد فنی و صنعت، دستگاه جوشهای متنوعی وجود دارد که ما در این مقاله قصد داریم به معرفی کاربردیترینهای این دستگاهها بپردازیم، با ما همراه باشید.
انواع دستگاه جوش
دستگاه جوش co2
یکی از پرکاربردترین دستگاههای جوش است. این نوع دستگاه جوش برای اتصال فلزاتی که در کارخانجات تولیدی و صنایع کاربرد دارند، مورد استفاده قرار میگیرد. از میان صنایعی که از دستگاه جوش co2 در کارخانجات آنها استفاده میشود، میتوان به صنایع دوچرخهسازی، خودروسازی، نفت و گاز و پتروشیمی اشاره کرد. در بیشتر دستگاههای جوش از الکترود استفاده میشود و ضعف استفاده از الکترود آن است که زود به پایان میرسد و جوشکار مجبور به قرار دادن الکترود جدید میشود. در دستگاه جوش co2 به جای الکترود از یک سیمجوش استفاده میشود و مدت زمان زیادی تمام شدن این سیم طول میکشد.
همانطور که بالاتر به آن اشاره کردیم، یکی از بزرگترین مزیتهای دستگاه جوش co2، تغذیهی مستمر دستگاه جوشکاری است. استفاده از سیم به جای الکترود در این نوع دستگاه جوش، روند جوشکاری را تا حد زیادی تسریع میکند.
از دیگر مزیتهای دستگاه جوش co2 نسبت به دیگر دستگاههای جوش میتوان به راحتی مشاهدهی حوضچهی مذاب و قوس الکتریکی و حذف یا کم شدن سرباره اشاره کرد. یکی از تولیداتی که توسط دستگاه جوش co2 استفاده میشود، محافظ شاخ گوزنی است. این محافظ در ساختمانهای مسکونی و سر در خانهها به چشم میخورد و در کنار حفاظت از ساختمان، در زیبایی آن نیز تاثیر زیادی دارد.
دستگاه جوش اینورتر
دستگاه جوش اینورتر از دستگاه جوشهای نوین و مدرن محسوب میشود که با گذشت زمان به خدمت بشریت آمده و از امکانات و کیفیت جوش بالایی برخوردار است. از ویژگیهای جدیدی که در دستگاه جوش اینورتر به چشم میخورد، امکان استفاده از آن با هر دو جریان برق متناوب است. به دلیل آن که دستگاه جوش اینورتر از وزن کمتری نسبت به دیگر دستگاههای جوش برخوردار است، از آن میتوان برای پروژههای ساختمانی در طبقات بالا نیز استفاده کرد. دستگاه جوش اینورتر نسبت به نمونههای قدیمیتر از مصرف برق کمتری برخوردار بوده و به عنوان یک دستگاه کممصرف شناخته میشود.
دستگاه جوش اینورتر بیشتر در جوشکاریهای ساختمانی مورد استفاده قرار میگیرد. اما کاربرد دستگاه جوش اینورتر تنها به ساختمانسازی محدود نمیشود و امروزه از آن در صنایع و کارخانجات تولیدی و البته جوشکاریهای در ابعاد کوچک نیز استفاده میشود.
اگر بخواهیم به طور خلاصه به مزیتهای دستگاه جوش اینورتر بپردازیم میتوانیم به عدم ایجاد صدای مزاحم که سبب استفاده آسانتر از آن در مکانهای مسکونی میشود، قوس پایدار و در نتیجه تسریع روند جوشکاری و امکان کنترل سریع دستگاه در مواقع ناپایداری اشاره کنیم.
برند ادون، یکی از پرطرفدارترین برندهای دستگاه جوش است. دستگاه جوش ادون برای کسانی که به دنبال خرید یک دستگاه جوش مقرون به صرفه برای مصارف خانگی هستند، مناسب است. فرآیند اینورتر جوشکاری با انواع دستگاه جوشهای ادون باعث میشود کیفیت جوشکاری بالاتر رفته و در مصرف انرژی صرفهجویی شود و از طرفی این دستگاهها آلودگی صوتی در حین انجام جوشکاری ایجاد نمیکنند. دستگاه جوش ادون برای جوشکاری الکترودهای اسیدی مناسب است. از ویژگیهای دستگاه جوش ادون میتوان به شروع آسان جوشکاری، پاشش جوش کم، جریان ثابت و شکلگیری مناسب جوش اشاره کرد.
دستگاه جوش آرگون
دستگاه جوش آرگون، نوعی از دستگاه جوش است که در جوشکاری با آن از گاز آرگون استفاده میشود. جوشکاری آرگون یکی از روش های جوشکاری است که در صنایع مختلف متداول است. جوشکاری آرگون در واقع جوشکاری قوس تنگستن تحت پوشش گاز محافظ است و از آنجا که گاز آرگون در این فرایند استفاده میشود به جوشکاری با آرگون معروف است.
قوس الکتریکی در واقع تخلیه بار بین دو الکترود در توده ای از گاز یونیزه است. این فرایند تخلیه بار تولید حرارت مینماید. در طریقه جوشکاری ارگون قوس الکتریکی در فشار یک اتمسفر میتواند حرارتی تا ۲۰،۰۰۰ درجه سانتیگراد تولید نماید.
جوشکاری برق آرگون همان گونه که در فرایند اتصال لوله های تحت فشار کاربرد دارد میتواند برای جوش صفحات ظریف و نازک نیز کاربرد داشته باشد. جوشکاری مس با آرگون و جوشکاری آلومینیوم با آرگون مثالهایی رایج از کاربردهای این فرآیند هستند.
در واقع هر زمان نیاز داشته باشیم جوش تمیزی ایجاد کنیم از گاز آرگون استفاده میکنیم. برخی از دستگاههای جوش اینورتر نیز از گاز آرگون استفاده میکنند که دستگاه جوش ادون یکی از همین انواع است.

آیا این پست برایتان مفید بود؟
امتیاز خود را برای ما ثبت کنید:
امتیاز: 3.4 / 5. تعداد: 5
دیدگاه شما