6 نکته اساسی برای تازه کاران در جوشکاری
عملیات جوشکاری برای افراد تازه کار سخت و در صورت عدم رعایت نکات ایمنی خطرناک است. حرارت شدید و نور بسیار زیاد ترس زیادی در افراد تازه کار ایجاد میکند. اگر شما به اندازه کافی علاقمند، شجاع و در تلاش برای شروع کار جوشکاری هستید، چیزهای زیادی برای یادگیری وجود دارد.

با داشتن دانش بیشتر و بهتری از یک کار می توان آن را به شکل مناسبتری انجام داد. در این متن چند راهنمایی برای جوشکارهایی که اول راه هستند نوشتیم.
پوشش مناسب حین کار
اولین راهکار برای جلوگیری از آسیب دیدن پوشش مناسب هنگام جوشکاری است.
برای محافظت از دستان خود باید دستکش چرمی به دست کنید. این دستکشها باید به اندازه کافی مقاوم یاشند تا دستان شما را از سوختگی و برق گرفتگی محافظت کند.
همچنین از پوشیدن لباس مناسب برای محافظت از اشعه ماوراء بنفش ساطع شده از قوس جوشکاری اطمینان حاصل کنید. بدون لباس آستین دار شما دچار آفتاب سوختگی خواهید شد.

از کلاه های ایمنی با قابلیت تنظیم لنز استفاده کنید تا در هنگام انجام جوشکاری بدون آسیب رساندن به چشم، به راحتی مشاهده کنید که کار چگونه انجام میشود. یکی دیگر از راه های حفاظت از چشم استفاده از عینک محافظ در زیر کلاه جوشکاری است. شاید به نظر زیاده روی بیاید اما توجه داشته باشید در برخی موارد که شما در حال بازرسی جوش خود هستید امکان دارد قسمتی از فلز که پلیسه دارد به چشم شما اثابت کند.
اعمال قبل از جوشکاری
چند نکته وجود دارد که اگر قبل از اجرای جوشکاری به آنها توجه کنید جوشکاری بهتر و ایمنتری خواهید داشت.
سطح فلز خود را تمیز کنید. با استفاده از برس سیمی، سنباده و محصولات مناسب برای تمیز کاری این عمل را می توان انجام داد.
محلی را که تمیز کردید با یک بتونه بپوشانید. چراکه فلز را بعد از تمیز کاری روی زمین قرار می دهید که امکان دارد آلوده به گرد و غبار و محصولات خوردگی شود.
نوک الکترود را چک کنید که آلودگی نداشته باشد. این امر امکان دارد به تمیزی جوش شما آسیب برساند.
الکترود مناسب انتخاب کنید
الکترود با قطر مناسب برای انجام جوشکاری مد نظر خود انتخاب کنید. برای فلزات نازک از الکترود با قطر کم و نیز برای فلزات ضخیم، از الکترود با قطر زیاد استفاده کنید. همچنین دقت کنید جنس الکترود انتخابی با فلز جوشکاری شما مطابقت داشته باشد. برای مثال اگر قصد جوش دادن آلومینیوم را دارید از الکترود آلومینیوم استفاده کنید.
در این پست میتوانید با انواع الکترود بیشتر آشنا شوید.

تمرین جوشکاری خوب
در جوشکاری معمولا فقط به دنبال ایجاد یک خط مستقیم نیستیم. در عوض با انبر جوشکاری اتصالات حلقه ای شکل ایجاد کنید. در واقع به دنبال انجام یک حرکت دایره ای گسترده باشید. این امر موجب می شود جوش شما استحکام بیشتری داشته باشد. با استفاده از این تکنیک شما یک خط جوش زیبا و بدون عیب خواهید داشت.

برخی مشکلات متداول در جوشکاری
مشکلات متعددی در هنگام جوشکاری رخ میدهد. ممکن است که یک جوش استحکام مناسب را نداشته باشد و یا اینکه به خوبی پر نشده باشد. در این موارد شما نیاز دارید علت بوجود آمدن این مشکلات را بدانید تا آن ها را برطرف کنید. در اینجا به برخی مشکلاتی که امکان دارد رخ دهد اشاره می کنیم.
چسبیدن الکترود هنگام جوشکاری
یکی از مشکلاتی که به احتمال زیاد با آن برخورد خواهید کرد، چسبیدن الکترود به قطعه هنگام جوشکاری است. البته باید دقت داشته باشید که در حد دو یا سه بار چسبیدن الکترود طبیعی بوده و جای نگرانی ندارد، اما اگر بیشتر شد باید به دنبال علت چسبیدن الکترود باشیم.
این مشکل ممکن است علتهای زیادی داشته باشد و شخص باید تجربه فراوانی داشته باشد تا بداند که چگونه جوشکاری کند که الکترود نچسبد؛ در هر صورت ما دو مورد از علل شایع را توضیح میدهیم.
1- کار کردن با آمپر کمتر از نیاز، اگر آمپر دستگاه کمتر از آمپر لازم برای کار باشد احتمال چسبیدن الکترود و قطعه بیشتر میشود.
2- الکترود نامناسب ممکن است یکی از دلایل چسبیدن الکترود باشد. باید سعی کنیم برای هر قطعه الکترود مناسب انتخاب کنیم.
ممکن است جوش در فلز شما یک سوراخ ایجاد کند
ممکن است علت این مشکل بالا بودن آمپر دستگاه باشد. بالا بودن آمپر می تواند باعث ایجاد گرمای بسیار زیاد شده و فلز جوش شما را سوراخ کند. علت دیگر این مشکل می توان سرعت پایین تغذیه الکترود باشد.
انبر شما به جوش لگد بزند
این مورد می توان در اثر ولتاژ بسیار پایین و سرعت تغذیه الکترود بسیار بالا باشد، رخ دهد. از نشانه های دیگر این مورد این است که جوش فقط در قسمت بالای اتصال می نشیند و شما به راحتی با انگشت می توان آن را بردارید. این نشانه ها بیان گر ایجاد یک جوش ضعیف است که حتما باید تعمیر شود.
به صدای جوش خود گوش دهید
یک جوش خوب صدایی شبیه به سرخ کردن دارد. یک جوش خوب صدایی پایدار دارد که خیلی بالا و پایین نمی شود. برخی جوش ها که باید از آن ها پرهیز کنید صدایی شبیه به صدای بلند گاز یا فشفشه دارد. هریک از این ها بیان گر یک جوش با عیب و نقص است. شما باید مهارت لازم را کسب کنید تا با گوش دادن به صدای یک جوش بگویید که آن خوب یا بد است.
آیا این پست برایتان مفید بود؟
امتیاز خود را برای ما ثبت کنید:
امتیاز: 3.6 / 5. تعداد: 403
باسلام و خسته نباشید
چند مطلبی را که از سایت شما خواندهام خیلی مفید نیستند چون خیلی کلی بیان شدهاند
با سلام، مطلب جالبی بود و در خطاب به دوست عزیزمون علی میخواستم بگم که بالا متن رو اگه بخونه نوشته برای تازه کار ها 😉😉😉
باسلام و خسته نباشید
چند مطلب را که از سایت شما خواندهام خیلی خیلی خوب وامزنده بودممنون
عالی و مفید بود
مطالب بسیار خوبی عنوان شده ولی مثل سایت های جارجی به تفصیل به موضوع پرداخت نشده است.